Saveti

rezepte_zubereitung_ikon

Priprema

Naš majstor za čaj Stefan Feldbusch vam daje sledeće savete za pripremu čaja, za vaše trenutke uživanja:

Pored samog čaja, i dobar kvalitet vode (npr. manja tvrdoća vode i nizak sadržaj hlora) i tačno vreme kuvanja su presudni faktori kada se radi o pripremi dobre šoljice čaja.

Za pripremu čaja uvek koristite svežu, prokuvanu vodu. To znači, voda se ne treba kuvati predugo, jer usled prekuvavanja smanjuje se količina kiseonika u vodi.

Čaj ima bolji ukus kada je jači. Prema Vašem ličnom ukusu, koristite najmanje jednu kesicu čaja za svaku šoljicu voćnog čaja i najmanje tri kesice za pripremu veće količine u lončetu-zavisno od veličine lončeta.

Zavisno od vrste čaja koji birate, različitim vrstama čaja je potrebna različita dužina pripreme, tako da možete uživati u njegovom punom ukusu. Uz to, uvek pratite uputstva koja se nalaze na svakom pojedinačnom pakovanju čaja!

 

MILFORD vreme pripreme:

Voćni čaj 8 minuta
Biljni čaj 6 minuta
Crni čaj 3 do 5 minuta
Do tri minuta, čaj ima stimulativni efekat; između 3 i 4 minute čaj ima umirujući efekat. Ako crni čaj odstoji duže od 5 minuta, sasvim sigurno će imati gorak ukus.
Zeleni čaj 3 do 4 minute

preparation

storage_ikon_09

Optimalno čuvanje čaja

Čaj treba biti zaštićen od vlage i toplote kao i od drugih jakih ukusa, kao što su drugi čajevi, te drugi začini koji imaju jake mirise.

Crni čaj kao što je fini Darjeeling čaj, čaj vrhunskog kvaliteta iz najboljih bašta lagano preuzima druge jake mirise i tako gubi svoje delikatne cvetne arome i blage ukuse u tom procesu.

Idealno je da čaj čuvate u hermetički zatvorenim posudama. To će pomoći da čaj sačuva svoj jedinstven ukus.

 

Kontakt   |   Štampanje   |   Mapa Sajta   |   Uslovi korišćenja/privatnosti Copyright © 2014 - Milford Tee Austria Gmbh